Alegerea marimii

Alegerea marimii

Cum alegem marimea potrivita a incaltamintei

Ce marime corespunde pentru piciorul dvs.?

Incepeti cu ceea ce mai placut. Analizati-va picioarele. Priviti cu atentie ce forma au, ce tip sunt, ce volum.

1. Daca piciorul dvs este ingust face sa luati o pereche cu o jumatate de marime mai mica. Cu timpul ea putin se va lati si va lua forma piciorului Atentie! incaltamintea se lasa in latime nicidecum in lungime. Iar daca piciorui este lat, atunci va recomandam sa procurati o pereche cu o jumatate de marime mai mare. Astfel in timpul exploatarii incaltamintea se va lasa dupa forma piciorului si nu va pierde nici un pic din aspectul sau, iar piciorul se va simti foarte comfortabil.

2. Deseori piiciorul drept difera de cel sting. Punctul de reper trebuie sa fie piciorul cu marimea mai mare(!)

3. Daca purtati o marime cu jumatate (de exemplu 36.5) iar brandul ce va placut are doar marimi intregi (de exemplu 36, 37, 38…) - alegeti cea mai apropiata marime mai mare (de exemplu 37).

4. Pentru pantiofii sport faceti exceptie. Incercati o pereche cu o jumatate de marime mai mare. Un pic loc la degete poate sa va dea o libertate de miscare mult asteplata.

5. Daca planificati sa purtati incaltamintea cu ciorapi – aveti grija cum alegeti marimea. E bin sa veniti cu ciorapii in magazin si sa probati cit stind in picioare sau jos atit si mergind prin magazin.

6. Cel mai importat criteriu este confortul, caci doar dvs veti purta aceasta incaltaminte.

Sfat util: Aveti grija de incaltamintea aleasa. Daca nu sunteti siguri ca perechea vi se potriveste incaltati-o si stati in ea cel putin o jumatate de ora, mergeti, stati jos, stati in picioare (doar in incapere). Daca veti dori sa o returnatii, ea nu trebuie sa fie purtata, trebuie sa fie curata, cu toate etichetele si cutia prezente. In caz contrar veti primi un refuz la retur sau schimb.

 

Cum aflu daca aceasta pereche mi se potriveste dupa marime?

Nu ati gresit marimea daca:
-forma incaltamintei coincide cu forma piciorului dvs.
-in partea din fata este destul loc pentru degete
-calcaiul nu iese din incaltaminte in timpul mersului

 

Cum aflu daca aceste sandale mi se potrivesc dupa marime?

Talpa piciorului (nici degetele, nici calcaiul) nu trebuie sa iasa in afara talpii sandalelor.

 

Am comandat marimea corecta, insa cizmele au prea mult spatiu in spate (la calai). Care e problema?

Majoritatea cizmelor si a altei incaltaminte din piele, au calciiul moale, pentru a usura incaltarea acestuia. La inceput acest lucru poate crea un discomfort. Insa mai tirziu cizmele vor lua forma piciorului.


Ce facem daca incaltamintea cam stringe?

Daca perechea noua de incaltaminte va stringe, puteti sa o inveliti pe citeva minute intr-un prosop umed cu apa fierbinte si bine stors. Sau folositi un spray special pentru intindere a pielii. Insa daca mai stati la dubii in privinta comoditatii, si nu va simtiti liber si comfortabil e bina sa va razginditi sa cmparati perechea care, chiar citusi de putin, va stringe, pentru ca nu toate materialele au proprietate de a se intinde.


Cum pot afla marimea piciorului meu si marimea incaltamintei pentru mine.

Daca nu cunoasteti marimea piciolui dvs, puteti cu usurinta afla acest lucru. Asezati jos o coala de hirtie. Puneti pe ea un picior gol ( sau intr-o soseta cu care veti purta pantofii), rugati pe cineva sa va contureze piciorul (dvs. trebuie sa stati drept). Creionul trebuie tinut vertical, pentru ca conturul sa nu intre sub picior. Apoi cu o rigla masurati in centimetri lungimea talpii de la virful degetului mare pina la cel mai indepartat punct al calcaului. 

Daca lungima talpii la piciorul drept difera de cel sting, alegeti cea care este mai lunga. Marimea incaltamintei in dependenta de lungimea talpii o puteti gasi in tabelul de mai jos.
RETINETI: incaltaminte se intinde doar in latime cu 3-5 mm, niciodata in lungime.

Tabelul marimi la dame

 

Tabelul marimi la barbati